Vintertiden (December)

Vi er i første del af vintertiden. Løvet er næsten faldet af alle træerne. Der er rim på græsset om morgenen. Dagene er korte og mørke. Vinden river i de nøgne grene. Planter og dyreliv er for en stor del gået i dvale. Det er ventetid. I kirkelige kredse kalder man det Advent. Forventningen om Frelserens komme levendegøres med fællessang, koncerter og gudstjenester. For mange danske familier er det en ventetid med forberedelser til Jul. Stearinlys, småkager og familiehygge. For firmaer og arbejdspladser drejer det sig ofte om julefrokoster, for politiet om spritbilister, for de handlende om salgstal. Hvad bruger vi december måned til? Det kunne sagtens være en kærkommen tid til at koble af og være sammen med familien. Det kunne også være en hjælpsom tid, hvor man åbner sit hjem for de enlige, giver til velgørende indsamlinger eller gør noget særligt for børnene og de ældre i vores kirke.

Må jeg foreslå, at det også er en god tid til at skrue ned for aktiviteterne ligesom dyrene, tage god tid til at læse i sin Bibel og andre opbyggelige bøger. Lytte til kristen sang og musik. Være stille og tænke over livet, som Gud har givet os. Hvile i den fred, som han har skænket os gennem Jesus. Glæde sig i håbet om, at vores Frelser kommer snart for at løse denne jords problemer. Vi behøver ikke jage rundt, som vi plejer. Vi har lov til at sætte tempoet på pause og give tid til eftertanke, fordybelse og fornyelse.

Gud har skabt årstiderne (Sal 74,17) med deres bestemte formål. Også vinteren passer ind i hans plan for vores jord og vores liv. Benyt denne vinter til at gøre de ting, som du måske ikke tog tid til i dagene med de mange lyse timer. Må Gud velsigne dig ved udgangen af dette gamle år, idet vi venter på et nyt med den blanding af udfordringer, glæde og aktiviteter, som det giver os.